Klíma karbantartás és tisztítás

Klíma karbantartás és tisztítás = Egészség, Gazdaságosság, Komfort!

Klíma karbantartás előttA klímaberendezés használatának igénybevételétől és a gyártó által meghatározott évenkénti egy, ill. több alkalommal szükséges a klíma tisztítás, karbantartás műveletét szakemberrel elvégeztetni. Ez tulajdonképpen egy megelőző átvizsgálás a nagyobb hibák elkerülése végett.
A klíma karbantartás és tisztítás során ellenőrizzük a hűtőkör nyomását és szivárgáskeresését, az elektromos vezetékek épségét, esetleges után húzását. Kitisztítjuk a kül- és beltéri egységet, valamint ellenőrizzük a kondenzvíz kifolyását.
Speciális spray-vel a beltéri egység elpárologtatóját gomba- és baktériummentesítjük az egészség megóvása érdekében (pl.: allergia). A próbaüzem során felmerülő kisebb hibákat kijavítjuk pl.: gázrátöltés, kondenzvíz csepegés stb.

“Nálunk a gyerekek allergiásak szinte mindenre. A pulmonológus külön felhívta a figyelmünket milyen fontos nekünk a klíma készülékek rendszeres karbantartása. Külön köszönet a Klímavárosnak, hogy a tőlük vásárolt gépeknél ezt fejben tartja és figyelembe veszi.”

Miért fontos az éves klímatisztítás?

A klímakarbantartás az Ön igényeit szolgálja, hogy valóban élvezhesse a berendezés nyújtotta előnyöket, de nem mellékes szempont az sem, hogy így megőrizheti a készülék gyártó által vállalt garanciáját is. A géphez mellékelt jótállási füzet részletesen tartalmazza a garanciára, jótállásra vonatkozó információkat. A rendszeres klímatisztítás mellett a gép élettartama és biztonságos üzemeltetése hosszú időre fenntartható.

Miért velünk végeztesse a klímatisztítást?

Mert a nálunk vásárol és általunk beszerelt klíma készülékekre Magyarországon egyedülálló módon a gyártó által előírt – készülék – garanciával megegyező, – akár 10 év – szerelési garanciát biztosítunk! Ennek egyedüli feltétele, hogy az általunk adott garancia levelet és az klímaszerelőnkkel végeztetett karbantartási jegyzőkönyvet megőrizze.

Miért olyan büdös a beltéri egységemből kifújt levegő?

A klímaberendezést használók biztosan tapasztalták már, hogy a készülék bekapcsolásakor poshadt szag áramlik a beltéri egységből. Ez a jelenség leggyakrabban a hosszabb üzemszünet után, illetve az elhanyagolt és nem szakszerűen karbantartott gépeknél fordul elő. A légkondi tisztítás nem csak a szűrő tisztításából áll.

Jó tudni, hogy a klímaberendezés nem a kinti friss levegőt fújja be a helyiségbe, hanem a helyiség levegőjét hűti és forgatja vissza.

A kellemetlen szagokat okozó anyagokon túl még számos különböző gomba- és baktériumtenyészet is megtelepedhet a beltéri egység belsejében ami allergiát és esetleg betegséget is okozhat!

A hűtési és a fűtési szezonok alatt a klímaberendezés jelentős mennyiségű, a levegőben megtalálható, szennyeződést szív magába. A beltéri egységben lévő szűrőrendszer elsődleges funkciója, hogy ezen a szűrőn telepedjenek meg a levegőből kiszűrt anyagok, és azok ne jussanak vissza a lehűtött / felfűtött levegőbe. Egy elhanyagolt és nem szakszerűen, kellő rendszerességgel tisztított klímaberendezés beltéri egységének felületén, ventilátorán, csepptálcájában lerakódott szennyeződésen kialakulhatnak a baktérium-, gomba-, és penésztelepek. A készülék elindításakor pedig a megtelepedett kórokozókat a helyiség levegőjébe juttatjuk. Onnan a szemünkbe, orrunkba, tüdőnkbe jutva különböző légúti megbetegedéseket kaphatunk el, mint például: az allergia, asztma, legionella.

Klíma karbantartás, tisztítás: a gazdaságosság érdekében!

Klíma karbantartás utánAz egészség megóvásán túl fontos a klímakészülék megfelelő, gazdaságos működésének a védelme is! A klímakészülék elporolódott hőcserélőin nehezebben jut át a levegő, ezáltal a hűtés hatásfoka gyengül. Alacsonyabb hőfokra kapcsoljuk a gépet, hogy a kívánt hőmérsékletet elérjük, a gép ezáltal nagyobb terhelésnek van kitéve, többet dolgozik a klímakészülék kompresszora. Ebből pedig az következik, hogy több áramot fogyaszt!
A klímakészülék karbantartása nemcsak a beltéri egység tisztítására, fertőtlenítésére terjed ki, hanem a kültéri egységre is. A kültéri egység általában a szabadban található, így ki van téve az időjárás viszontagságainak, a napsütésnek, az esőnek, pornak stb. Mivel a hőcserélőjén nagy mennyiségű levegő áramlik át, a sűrűn elhelyezkedő lamellák között a különféle szennyeződések (szöszök, por, falevél stb.) megtelepednek, így megakadályozzák a levegő szabad áramlását. Emiatt a kondenzátor hőleadó képessége romlik, a gép kompresszora többet jár, tehát nagyobb lesz a klímakészülék áramfelvétele és még a teljesítménye is csökken. A megnövekedett fogyasztáson túl nem elhanyagolható szempont az sem, hogy gyorsabban elhasználódik a készülék, lecsökken a hasznos élettartama!

“A minap jártak itt a fiúk a szokásos évi karbantartás miatt. Nem csak a beltéri egységet pucolták ki, de a kültéri egységet is kitakarították nagynyomású mosóval. Még jó, hogy a feleségem nem látta, hogy mennyi kosz jön ki belőle.”

Mi is a Legionella baktérium? Miért veszélyes?

A Legionella baktérium története 1976-ra nyúlik vissza, amikor Philadelphiában az Amerikai Légió nagygyűlésén megfertőződött több száz légiós, és 34-en meghaltak a Legionella baktérium kórokozó miatt. A fertőzésért a központi légkondicionáló berendezésben levő kórokozó volt a felelős. A baktériumot ekkor azonosították és dokumentálták először. Ma már a tudósok jól ismerik a Legionellát.

Alapvetően kétféle betegséget okozhat. Az enyhébb lefolyású betegség a Pontiac-láz, ami az influenzához hasonló tünetekkel jár, és általában nem is azonosítják mint Legionella-fertőzés. A másik típusa a súlyosabb, atípusos tüdőgyulladás, ami végzetes is lehet. A gyógyításhoz elengedhetetlen a korai felismerése a betegségnek.

Miként fertőz a Legionella baktérium?

A Legionella vízben él. Megtalálható a természetes vizekben (tavakban, folyókban) is, de ezek szinte semmilyen közvetlen veszélyt nem jelentenek az emberiségre. Az épület gépészeti rendszerbe jutva viszont könnyen kerülhet a baktérium a szaporodáshoz kedvező körülmények közé. A 20-45 Celsius hőmérsékleti tartományban, pangó vízben rohamosan felsokszorozódik.

A Legionella baktériummal fertőzőtt víz elfogyasztása még mindig nem jelent veszélyt, az emésztőrendszeren keresztül nem fertőz. A fertőzött víz elporlasztásával, apró vízcseppekben, aeroszol formájában belélegzett Legionella viszont igen! Ezért állnak a légkondicionáló gépek a gyanú középpontjában!

A Legionella fertőzés megelőzése = szakszerű klímatisztítás!

A Legionella baktérium felsokszorozódásának elkerülésére jól ismert módszer a vegyszeres fertőtlenítés és a rendszeres ellenőrzés!

“A saját készülékemen láttam, hogy mennyi koszt, port összeszed fél év alatt. Mikor a ventilátort kiszerelték és megmutatták, hogy milyen lerakódások vannak rajta, elképedtem. Nem kis munka volt a tisztítása, de most már tudom, hogy mennyire fontos a karbantartás a készülék megóvása érdekében.”

Klíma karbantartásra, tisztíásra időpont egyeztetés: (30) 553 2695

Klíma karbantartás ára

Oldalfali split klíma karbantartás ára

MennyiségAlapárFőszezonban*
1 készülék esetén7.000 Ft8.500 Ft
2-4 készülék esetén6.500 Ft8.000 Ft
5 készülék felett6.000 Ft7.000 Ft

*Főszezon: április 1-től szeptember 30-ig

Az oldalon feltüntetett klíma karbantartás árai nettó árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák

A klíma karbantartás ára tartalmazza

 • Beltéri egység szűrőjének és burkolatának tisztítás
 • Kültéri egység légkondenzátorának kifúvatása -amennyiben szükséges- nagynyomású mosóval
 • Beltéri egység gomba- és baktériummentesítése vegyszeres gőz tisztítással
 • Elektromos bekötések ellenőrzése
 • Kondenzvíz kifolyásának ellenőrzése, szükség szerint tisztítása
 • A készülék elektronikájának és automatikájának ellenőrzése
 • Hűtőkör ellenőrzése, kis mennyiségű hűtőközeg utántöltése
 • Próbaüzem, áramfelvétel mérése
 • A munkaterületre történő kiszállás költséget
 • A szerelő munkadíját

A karbantartási díj nem tartalmazza a kondenzvíz elvezetés módosítását és a készülék egyéb hibáinak javítását, átalakításokat, alkatrészek cseréjét, korróziós felújításokat, zajmentesítést. Nem tartalmazza továbbá az esetleges állványozás, illetve ipari alpintechnikát igénylő munkálatokat, ennek ára külön megállapodás tárgyát képezi. Ezen munkálatokat a Megrendelő kérésére külön díjazásért elvégezzük!

Kérdése van? Hívjon a (30) 553 2695 telefonszámon vagy írjon nekünk. Üzenet küldése

KLÍMASZERELÉS REFERENCIÁKKAL

 • A.Csaba
  “A Klímavárosról annyit tudok elmondani, hogy minden amiben az elején megegyeztünk az úgy volt. Az előcsövezésnél, a klímaszerelésnél, a beüzemelésnél mindig pontos és korrekt volt. A tisztaságról ne is beszéljünk!”

  – A. Csaba Budapest II kerület
 • B.Jozsef
  “Nagyon jó benyomást tett ránk már a kapcsolatfelvétel során. Megkeresésünkre nagyon hamar reagált. A megbeszélt időpontban jött, pontos, szakszerű munkát végzett. Ügyelt a ház tisztaságára, cipővédőt is használtak. Sok hozzá hasonló, becsületes szakemberre lenne szükség az országban…

  – B. József Budapest XIV kerület
 • K.Albert
  “Az egyik szobánk komfortját szerettük volna növelni és erre kerestünk szakembert. Több ajánlatból a Klímaváros ajánlata nyert, nem feltétlen az ára, hanem a profizmusuk miatt. Minden akkor és úgy történt ahogy megígérte, szavát mindig betartotta!

  – K. Albert Budapest XIV kerület
 • Cs.Balazs
  “Nagyon szuper felmérés, minden kérdésünkre választ kaptunk. A szerelés flott, a megbeszélt időben. Pontos, korrekt, tiszta munka, hasznos tanácsok, pontos elszámolás és számlázás.

  – Cs. Balázs Tinnye
 • B.Peter
  “Nagyon korrekt felmérést végzett. Elégedett voltam a kivitelezéssel: lábzsák használata következetesen, profi maró és fúrógépek használata, precíz kivitelezés, porelszívás munka közben, takarítás utána (az udvari munkák helyén is).

  – B. Péter Budapest IX kerület
 • Játszópark Kft logo
  “A telepítés során rendkívüli profizmust mutattak. A végeredmény a tulajdonosok tetszését is elnyerte. Gyorsan, precízen dolgoztak és szinte észrevétlenül. Külön meglepetés, hogy a kivételes rendet hagytak maguk után.

  Játszópark Kft – L. Erzsébet Pomáz
 • K.Hedvig
  “Egy speciális feladatra kerestünk megoldást. A műtő helyiségünkben tönkrement a légkondi berendezés. A szereléskor úgy dolgoztak, hogy a végére semmi nem lett poros. Nem tudom, hogyan csinálták, de megoldották. Azóta is használjuk a klíma készüléket és ha bármi kérdésünk van Andrást kérdezzük.

  – K. Hedvig Budapest XI kerület
Lipóti pékség logo
BRFK logo
UPC logo
GE logo
Lurdy ház logo
Telekom logo

Elérhetőségünk

Nyitvatartási idő:

Hétfő – Péntek 08:00-18:00
Szombat, vasárnap ZÁRVA

Központi címünk:

Klímaváros Kft
2613 Rád
Árpád fejedelem utca 27

Telefon:

+36 30 553 2695

Email:

info@klimavaros.hu