Klíma felmérés

Miért fontos az ingyenes klíma felmérés?

A klíma felmérés rendkívül fontos, hiszen minden lakás más és más. Fontos megismerni, hogy az ingatlan elektromos hálózata mit bír el, hol lehet áramhoz jutni, mekkorák a biztosítékok stb. A kültéri egység és a beltéri egység helyes elhelyezése is sok tényezőtől függ. Fontos, hogy olyan helyet találjunk, ami hőtechnikailag is és egészségügyileg is megfelelő.

Pénzt lehet megtakarítani a helyszín ismeretével, ha pontosan megállapítható, mekkora üvegezett felület van, mennyire süti a nap, ha esetleg tetőtérben kell felszerelni a készüléket stb. Ezen tényezők mindegyike befolyásolja, hogy milyen teljesítményű klímakészülékre lesz szükségünk – esetleg milyen módon lehet megoldani, hogy elég legyen egy kisebb teljesítményű berendezés is.

“Mi nem csak egy kellemes, komfortos életteret szerettünk volna létrehozni, hanem a kisfiam allergiáján is segíteni. Ebben egy nagyon jó partnerre akadtunk a Klímaváros személyében. Valóban fontos volt számukra a problémánk, amit orvosolni szerettünk volna. Köszönjük ezúton is.”

A leendő klímatulajdonosokkal a klíma felmérés alatt meg kell ismertetni azokat a lehetőségeket, amiket a klímakészülék a hűtésen kívül tudhat.

Fontos, hogy erről beszéljenek a szakemberrel, mert lehetnek olyan szolgáltatásai a berendezésnek, ami az egyik felhasználónál nagyon lényeges, pl. allergén anyagokra érzékenyeknél a szűrők előtérbe kerülnek, másokat viszont teljesen más tulajdonság vonz, mint pl. a külalak.

Fontos látni a lakás berendezési tárgyait, hol, milyen bútor, fénykép stb. található, Olyan helyet keresünk, ahol, ha esetleg bútort cserélünk, akkor sem lesz útban a beltéri egység. Ilyen szempontból legjobb az ajtók feletti rész. A klímaszerelés költségeit csökkenteni lehet a kültéri és a beltéri egység közötti távolság csökkentésével, illetve optimalizálásával. Erre és ennek lehetőségére is a klíma felmérés nyújt lehetőséget.

Törekedni kell arra is, hogy a beltéri egység ne kerüljön olyan terület fölé, ahol sokat ülünk, mert ha mindig alatta tartózkodunk az könnyen okozhat vállízületi problémákat. Célszerű elkerülni azt is, hogy szembefújjon a gép, a legtöbb embert zavarja, a szemnek pedig veszélyes is lehet, ha folyamatosan felé áramlik a levegő, mintha széllel szemben menne. Természetesen ezekre megfelelő elhelyezéssel, és a terelőlapátok beállításával szakemberünk megtalálja a legjobb megoldást.

“Rutinos és felkészült csapat, látni, hogy milyen naprakészek a szakmában! A felmérés is gyorsan és alaposan ment, még olyan kérdéseket is feltettek amire nem is gondoltam, de tényleg fontos egy klímakészülék megválasztásánál. Leellenőrizték a biztosítékokat, megnézték hova távozhat a kondenzvíz. Végül a klíma felmérés alatt átbeszéltük az igényeinek és közösen kiválasztottuk a készüléket.”

Ingyenes helyszíni felmérésre időpont egyeztetés: (30) 553 2695

Klíma felmérés egyik témája:

Miről ismerni meg a jó klíma berendezést?

A jó klímaberendezés az, ami észrevétlenül teszi a dolgát sok éven keresztül. Ahhoz, hogy otthonunkban tudjunk pihenni, ellazulni, vagy a munkahelyünkön figyelemelterelés nélkül koncentrálhassunk a feladatunkra, komfortosan kell éreznünk magunkat.

Volt már olyan éjszakája, amikor álmatlanul forgolódott a 30 fokos szobában, pedig hulla fáradt volt? Vagy megtörtént már, hogy a kellemes hőmérsékletű szállodai szobában ugyanezt élte át, mert olyan hangos volt a klíma berendezés? Vagy csorgott a hátán az izzadság és nem tudott összpontosítani a munkahelyén?

Az a jó készülék, amiről elfeledkezünk, észre sem vesszük, hogy egyáltalán helységben van, mert jól érezzük magunkat. A jó klímaberendezés esztétikailag is, és műszakilag is megfelel az elvárásainknak.

Klíma felmérés hiányában sokan jártak már úgy, hogy egy internetes áruházban az általuk vélt legjobb árú klímát megrendelték, majd egy helyi szakival felszereltették a félmilliós bőr ülőgarnitúra fölé, aztán bosszankodtak, hogy a beltéri egység burkolata hullámos, 2-3 centiméternyire eláll a faltól, hogy ronda. Az csak 2-3 év elteltével derül ki, hogy a gagyi műanyagból gyártott burkolat, ami új korában vakító fehér volt, besárgul, esetleg hajszálrepedések keletkeznek rajta. Így könnyen válhat mindennapi bosszúság tárgyává, ellenséggé, hiszen a pillantásunk gyakran téved majd a nem igazán esztétikus „szobadíszünkre”. A kültéri egység hasonlóan vérnyomás emelkedést okozhat, ha 1-2 év után leválik a burkolatról a festék, vagy egyre hangosabban zörög, hörög a gép működés közben. Ha meghibásodik a készülék, a webáruházat sokszor hiába üldözzük a garancia miatt, a szaki meg csak a szerelésért vonható felelőségre, hiszen a gépet nem ő hozta.

A jó klímaberendezés minőségi anyagokból áll, és megfelelő karbantartással minimum 8-12 évig kellemes komfortot biztosít. A sohasem hallott márkájú szuperolcsó, „csak most, csak Önnek” klímakészülék nagy valószínűséggel nem felel meg ezen kritériumoknak. A legjobb márka is rizikós lehet, ha nincs mögötte országos szervizhálózat. Ha klíma felmérés nélkül berendezést választ, felejtse el az összes ismeretlen nevű készüléket! Kivéve, ha a kiszemelt gépet több klímaszerelő ajánlja, egymástól függetlenül. A legjobb klímaberendezés is csak szakszerű felszerelés mellett fog Önnek hosszú távon kellemes környezetet biztosítani. A jó klímaszerelő a tapasztalata és alapossága mellett rendelkezik minimum félmillió forint értékű, minőségi szerszámkészlettel (vákuumszivattyú, tömlők, digitális nyomásmérők stb.), és ezeket nem fél használni sem. Egy viharos gyorsaságú, szakszerűtlen szerelés akár harmadára, negyedére csökkentheti a készülék élettartalmát, teljesítmény csökkenéshez, zajosabb működéshez vezethet, Hétköznapi nyelven ez azt jelenti, hogy a klímaberendezés épphogy kibírja a 2-3 év garancia időt, és utána tönkremegy, a tulajdonos nem kis bosszúságára.

… mert lehet, hogy ő a környék ezermestere, de biztos, hogy ő a megfelelő szakember a klíma felszerelésére? Ezzel a szerszámkészlettel? Lehet, hogy a Mekk Elek két fej káposztáért felszereli a klímát, ami 100-200 ezer Ft-ba került, de hány referenciát tud adni minimum 4-5 éve jól működő készülékekről, melyeket ő szerelt?

“Megérkeztek a megbeszélt időpontban, mindent felmértek, még a falakat is megmérték. Számolgattak, és folyamatosan informálódtak, végül megkérdezték, hogy mi milyen készüléket szeretnénk. A készülékről nem csak a jót, de a rossz tulajdonságokat is elmondták, így segítve a döntésünket. Estére meg is érkezett az ajánlat amit azóta el is fogadtunk.”

Kérdése van? Hívjon a (30) 553 2695 telefonszámon vagy írjon nekünk. Üzenet küldése

KLÍMASZERELÉS REFERENCIÁKKAL

 • A.Csaba
  “A Klímavárosról annyit tudok elmondani, hogy minden amiben az elején megegyeztünk az úgy volt. Az előcsövezésnél, a klímaszerelésnél, a beüzemelésnél mindig pontos és korrekt volt. A tisztaságról ne is beszéljünk!”

  – A. Csaba Budapest II kerület
 • B.Jozsef
  “Nagyon jó benyomást tett ránk már a kapcsolatfelvétel során. Megkeresésünkre nagyon hamar reagált. A megbeszélt időpontban jött, pontos, szakszerű munkát végzett. Ügyelt a ház tisztaságára, cipővédőt is használtak. Sok hozzá hasonló, becsületes szakemberre lenne szükség az országban…

  – B. József Budapest XIV kerület
 • K.Albert
  “Az egyik szobánk komfortját szerettük volna növelni és erre kerestünk szakembert. Több ajánlatból a Klímaváros ajánlata nyert, nem feltétlen az ára, hanem a profizmusuk miatt. Minden akkor és úgy történt ahogy megígérte, szavát mindig betartotta!

  – K. Albert Budapest XIV kerület
 • Cs.Balazs
  “Nagyon szuper felmérés, minden kérdésünkre választ kaptunk. A szerelés flott, a megbeszélt időben. Pontos, korrekt, tiszta munka, hasznos tanácsok, pontos elszámolás és számlázás.

  – Cs. Balázs Tinnye
 • B.Peter
  “Nagyon korrekt felmérést végzett. Elégedett voltam a kivitelezéssel: lábzsák használata következetesen, profi maró és fúrógépek használata, precíz kivitelezés, porelszívás munka közben, takarítás utána (az udvari munkák helyén is).

  – B. Péter Budapest IX kerület
 • Játszópark Kft logo
  “A telepítés során rendkívüli profizmust mutattak. A végeredmény a tulajdonosok tetszését is elnyerte. Gyorsan, precízen dolgoztak és szinte észrevétlenül. Külön meglepetés, hogy a kivételes rendet hagytak maguk után.

  Játszópark Kft – L. Erzsébet Pomáz
 • K.Hedvig
  “Egy speciális feladatra kerestünk megoldást. A műtő helyiségünkben tönkrement a légkondi berendezés. A szereléskor úgy dolgoztak, hogy a végére semmi nem lett poros. Nem tudom, hogyan csinálták, de megoldották. Azóta is használjuk a klíma készüléket és ha bármi kérdésünk van Andrást kérdezzük.

  – K. Hedvig Budapest XI kerület
Lipóti pékség logo
BRFK logo
UPC logo
GE logo
Lurdy ház logo
Telekom logo

Elérhetőségünk

Nyitvatartási idő:

Hétfő – Péntek 08:00-18:00
Szombat, vasárnap ZÁRVA

Központi címünk:

Klímaváros Kft
2613 Rád
Árpád fejedelem utca 27

Telefon:

+36 30 553 2695

Email:

info@klimavaros.hu