Az inverteres klíma működése

Más klímákkal szemben az inverteres klíma hatalmas előnye, hogy kevesebb áramot fogyaszt és sokkal csendesebb, mint társai.

Az inverteres klíma működése

Más klímákkal szemben az inverteres klíma hatalmas előnye, hogy kevesebb áramot fogyaszt és sokkal csendesebb, mint társai. A mai világban szinte elengedhetetlen, hogy mindenből a leggazdaságosabb megoldást válasszuk. Az inverter nélküli berendezések sokkal hidegebb levegőt fújnak a térbe, ezáltal néha kellemetlen a használatuk. Az inverteres klíma működésének lényege, hogy a hűtő kompresszor fordulatszámát a megfelelő hűtési vagy esetleg fűtési hő terheléshez, azaz a hőigényhez igazítja. A régebbi típusú klímaberendezéseket mára már szinte teljesen kiszorította ez a típus. Talán ez nem is meglepő, amikor mindenki a takarékos megoldást keresi.

A hagyományos on és off berendezések a legegyszerűbbek közé tartoznak. Beálltjuk az értéket és a kompresszor 100% erőbedobással beindul. Mindaddig megy, amíg a beállított hőmérsékletet el nem éri, utána természetesen leáll. Ki és bekapcsol egész egyszerűen a készülék egész nap. Ennél egyszerűbb vezérlés nem is létezik. Minden egyes indításnál a villamos hálózatot egy hirtelen lökés éri. Arra nem kell számítani, hogy precízen beállítja a hőmérsékletet, inkább tág tartományok között érdemes erre a típusra számítani. Ma már egyre jobban szorul ki a piacról ez a típus, hiszen az igények is teljesen megváltoztak. Régen még újdonságnak számított ez a típus és nagyon sokan kedvelték, de ma már csillaga leáldozóban van.

Az inverteres klíma működése

Az inverteres klíma működésének lelke a kompresszor, szinte folyamatosan működésben van, és közben folyamatosan szabályozza a teljesítményt. A folyamatos hűtés és az intenzitás is tökéletese. Nem nyom ki hirtelen annyi hideg levegőt, mint elődje, sokkal kisebb a megbetegedések kockázata is. Sok esetben súlyos ízületi fájdalmakat is tud okozni egy nem jól megválasztott klíma. A villamos hálózat megterhelése sem akkora, mint elődjénél, hiszen a kompresszor folyamatosan működésben van. Itt nem kell attól tartanunk, hogy csak egy tág tartományok között számíthatunk a megválasztott hőmérsékletre, hiszen az inverteres klíma nagyon precízen betartja azt a hőmérsékletet, amely számunkra a legmegfelelőbb. A klíma a beépített hőérzékelők segítségével kiszámolja, hogy a kompresszornak hogyan kell működnie annak érdekében, hogy a hűtés vagy a fűtés folyamatosan azon az értéken legyen, amelyet elvárunk mi is a berendezéstől. Amikor lassan eléri a kívánt hőmérsékletet, akkor csökkenti az inverter a kompresszor fordulatszámát is. Ilyenkor kezdődik meg a tulajdonképpeni költséghatékony üzemelés. Halk működését annak köszönheti, hogy a hűtőközeg folyamatosan van áramoltatva a vezetékben. Sokkal halkabbak, mint az előbb említett on-off társaik. A régebbi klímáknál a hűtőközeg újbóli keringésre van kényszerítve folyamatosan ezért olyan hangos, hiszen folyamatosan sustorgó hangot bocsájt ki.

Ha elkerülhetetlenné válik a klímavásárlás, akkor érdemes az inverteres klímák mellett letenni a voksunkat. A Fujitsu inverteres klíma egy nagyon intelligens készülék. A Fujitsu LLC alapsorozat kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. Amennyiben megbízható, halk, elegáns megjelenésű és komplett levegőkezelésre vágyunk akkor ezt a márkát érdemes választani. A szűrőrendszerek hatékonyan tisztítják a szoba levegőjét, így akár allergiásoknak is bátran ajánlják. A durva szemcséjű szennyeződéseket is eltávolítják a szoba levegőjéből amellett, hogy közben a baktériumokat és a vírusokat is hatástalanítják. Szűrőcsíkot ebben a klímában nem kell cserélni, hiszen elektrosztatikusak. A Fujitsu számára mindig is nagyon fontos volt a minőség, ezért érdemes a cég mellett letenni voksunkat.

Segítségre van szüksége?

Segítségre van szüksége?

Vállalkozásunk kizárólag helyszíni felmérés után ad konkrét árajánlatot, mivel ingatlanonként és megrendelőnként más feltételeknek kell megfelelnie.

Bernáth András
Bernáth András

Klímaszerelő mester

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolatfelvétel

Vállalkozásunk kizárólag helyszíni felmérés után ad konkrét árajánlatot, mivel ingatlanonként és megrendelőnként más feltételeknek kell megfelelnie.

A következő adatok megadásával segítheti az ajánlattételt:

  • Helyileg hol található az ingatlan? Helyileg hol található az ingatlan?
  • Mekkora a kezelendő tér (négyzetméterben)? Mekkora a kezelendő tér (négyzetméterben)?
  • Csak hűtésre vagy fűtésre is szeretné használni a berendezést? Csak hűtésre vagy fűtésre is szeretné használni a berendezést?
  • Mikor lenne esedékes a helyszíni felmérés, illetve szerelés? Mikor lenne esedékes a helyszíni felmérés, illetve szerelés?
  • Van-e kinézett készülék? Van-e kinézett készülék?

Bernáth András
Bernáth András

Klímaszerelő mester

Ajánlatkérés